BDV dammers weer van start

De dammers van de Brummense Damvereniging zijn sinds begin oktober weer van start gegaan. Er wordt niet meer in Brummen gespeeld, maar in Eerbeek in cultuurhuis “Pater Dekker”. Dat gebeurt tegenwoordig samen met  de leden van de Eerbeekse schaakclub. Afgelopen dinsdag werd de eerste competitiewedstrijd gespeeld voor de Gelderse Dambond. Er moest met een zestal aangetreden worden tegen DCE in Ederveen, een onbekende tegenstander.

BDV kwam halverwege de avond met 4-0 achter te staan, door nederlagen van Gerrit Roeterdink en Hans Cijnssen. Door een overwinning van Ab van Ooijen werd de achterstand iets verkleind. Tom Westhof speelde daarna remise en Johan Haijtink won zijn partij. Daardoor werd de stand 5-5. Marten Bruinsma was de laatste die zijn partij afsloot met een remise, waardoor de einduitslag 6 – 6 werd. Een redelijk begin van de competitie.

De onderlinge clubcompetitie is inmiddels ook enkele weken aan de gang. Het aantal leden van de club in inmiddels onder de 10 gedaald, maar zolang er nog leden zijn wordt er gespeeld. De huidige stand in die onderlinge clubcompetitie is momenteel : 1. Johan Haijtink  3 gespeeld  6 punten.     2.  Tom Westhof  2 gespeeld  4 punten.  3. Ab van Ooijen en Gerrit Roeterdink  beide 2 punten uit 2 wedstrijden.  5e. Marten Bruinsma en Dick Nijman  1 punt uit 3 wedstrijden.  7e. Hans Cijnssen  0 punten uit 1 wedstrijd. De overige spelers hebben nog geen wedstrijd gespeeld. Er wordt gespeeld op donderdagavond in cultuurhuis “Pater Dekker” aan de Lorentzstraat in Eerbeek. Als je zin hebt in een potje dammen of schaken : Van harte welkom.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*