Gerben te Raa sneldamkampioen BDV

Afgelopen week was voor de leden van de Brummense damvereniging de laatste clubavond. Op deze avond werd de 2e ronde gespeeld voor het sneldamkampioenschap. Dit kampioenschap wordt altijd verspeeld over 2 ronden. De 1e ronde was begin januari en op de laatste clubavond werd de 2e ronde gespeeld.

Het werd, zoals gewoonlijk bij het sneldammen, een zeer spannende strijd. Danny Dix stond na de 1e ronde ongeslagen op kop, maar liet in de 2e ronde toch teveel punten liggen. Op deze 2e avond was Gerben te Raa duidelijk de sterkste. Hij won 7 partijen en speelde er 1 remise.

Toen de wedstrijden afgelopen waren en de punten van beide ronden bij elkaar geteld werden, kwam de volgende eindstand te voorschijn :

1e en kampioen 2017 : Gerben te Raa met 28 punten uit 16 wedstrijden. 2e Danny Dix – 25 uit 16. 3e Johan Haijtink – 19 uit 16. 4e Tom Westhof – 19 uit 16. 5e Ab van Ooijen – 19 uit 16. 6e Arie Stehouwer – 17 uit 16.  7e Marten Bruinsma – 16 uit 16. 8e Tom Molenaar  – 10 uit 8

Een extra vermelding verdient jeugdlid Tom Molenaar. Hij speelde alleen de 2e ronde mee, maar eindigde daarin op de 2e plaats. Aangezien hij de 1e ronde verhinderd was, kwam hij in de eindstand niet verder dan de 8e plaats.

De Brummense dammers kunnen nu op vakantie gaan. Eind augustus begint het nieuwe seizoen weer.