Team van Expeditie 24/7 winnaar schooldamtoernooi gemeente Brummen.

Op zaterdag 18 november j.l. werd in de grote zaal van Plein 5 in Brummen het jaarlijkse schooldam-toernooi voor basisscholen gehouden. Dit toernooi werd voor de 45e keer gehouden en de organisatie was in handen van de Brummense damvereniging. Er deden aan dit toernooi 8 teams mee van 4 verschillende scholen.

Het toernooi werd geopend door de voorzitter van BDV, de heer Johan Haijtink. Hij heette iedereen welkom en wenste alle kinderen een plezierige middag toe. Ook legde hij nog even de nadruk op enkele spelregels. Met daarbij nog de opmerking, dat je eerst moet nadenken voordat je een zet doet.

Daarna gaf hij het woord aan de burgemeester van Brummen, de heer van Heedel. Deze wenste alle kinderen veel succes en hij deed daarna de eerste zet aan het bord van de kampioen van vorig jaar, Expeditie 24/7 2.  En daarmee was het toernooi geopend.

Het werd een spannende strijd. Er moesten in totaal 7 ronden worden gespeeld en na 4 ronden stonden er nog 4 teams gelijk op de 2e plaats. Maar daarna begon er toch enige tekening in de strijd te komen.

Uiteindelijk behaalde opnieuw een team van Expeditie 24/7 het kampioenschap van Brummen. De totale einduitslag was als volgt :

  1. Expeditie 24/7 2             11  wedstrijdpunten   en   37  bordpunten
  2. De Rietgors                      11  wedstrijdpunten   en   31  bordpunten
  3. Expeditie 24/7 1              9  wedstrijdpunten   en   33  bordpunten
  4. Het P@rk 1                       8  wedstrijdpunten   en   31  bordpunten
  5. Het P@rk 4                       6  wedstrijdpunten   en   28  bordpunten
  6. Het P@rk 2                       5  wedstrijdpunten   en   23  bordpunten
  7. De Triangel                       4  wedstrijdpunten   en   23  bordpunten
  8. Het P@rk 3                       2  wedstrijdpunten   en   18  bordpunten

De eerste 3 teams gaan in januari 2018 meedoen in de halve finale van Gelderland. En de toppers van dat toernooi gaan weer verder door om te proberen uiteindelijk de finale van Nederland te bereiken. Zij hebben daarbij een goed voorbeeld, want een jaar of 5 geleden werd het team van de Triangel uit Eerbeek kampioen van Nederland.

De prijzen werden uitgereikt voor Johan Haijtink. En behalve bekers en medailles voor de eerste 3 teams was er ook een attentie voor de spelers en speelsters, die alle wedstrijden gewonnen hadden of er slechts één hadden verloren.

Al met al een geslaagd toernooi.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*