Schooldammen

4-2-2023

Het Park 1 gaat door naar de finale Schooldammen Gelderland.

Voor strijders is een halve finale spanning, voor liefhebbers is het ontspanning.
De strijders van Het Park 1 en 2 weten dat kampioen worden niet eenvoudig is. Ze hebben dan ook onder leiding van de ervaren trainer Johan Haijtink veel geoefend.
Die trainingen zijn niet voor niks geweest. Want Het Park 1 werd 5e en plaatste zich hiermee voor de finales van Gelderland. Ze zullen nog wat extra moeten oefenen. Misschien worden ze dan kampioen van Gelderland.

Het Park 2 deed het ook erg goed en eindigde netjes in de middenmoot, en werd 7e.

De liefhebbers van De Enk 2 hadden een leuke damdag.  Vooraf wisten ze al, dat een hoge plaatsing er (nog) niet inzat.  Ze hadden maar een paar keer geoefend, Voor deze liefhebbers is meedoen belangrijker dan winnen.
Op de foto zien de liefhebber Raizo Bouwmeester. Deze speler van de Enk-2 heeft er zin in.

De Enk-2 eindigde als hekkensluiter. Het plezier was er wel, maar volgende keer gaan ze het zeker beter doen.

Leuke foto: Spanning in de damzaal.

17 december 2022 

Spannende finale schooldammen Brummen.

Niet alleen de damborden stonden in vuur en vlam. Ook de gezichtjes van de deelnemers waren vuurrood tijdens de wedstrijden. Er stond dan ook wel wat op het spel. Je kon met je team kampioen van de gemeente Brummen worden.

Na 3 ronden ontstond al een duidelijke afscheiding.
De Enk-2 en Het Park-2 stonden na 3 ronden met zes punten bovenaan, gevolg door Het Park 1 (vijf punten) en C. v. Leeuwen (4 punten).
Maar 3 potjes dammen is niet erg veel. Dus we gingen nog even door. Zeven Partijen moesten worden gespeeld.
Het Park-1 kwam sterk terug en had na 6 ronden elf punten, gevolgd door Het park-2 met tien punten. De Enk-2 zakte naar plaats 3 met acht punten. C. v. Leeuwen bleef steken op 4 punten.
In de laatste ronde moest de kampioen bekend worden.
Het lukte Het Park-2 nog om in de laatste ronde te winnen. Maar Het Park-1 hield stand en won ook.

Kampioen van Brummen is geworden Het Park-1.
Dit is de eindstand.
Het park 1; 13 punten; Het Park 2: 12 punten; De Enk 2: 8 punten; C v Leeuwen: 6 punten; De Enk 1: 5 punten; De Rietgors 1: 5 punten; De Rietgors 2: 4 punten; De Enk 3 : 3 punten

De nummers 1 tot en met 3 wonnen een prachtige beker.
Maar er was nog een grote verassing  voor De Enk-3. Dit team had de jongste deelnemers (groep 3 en 4). En omdat ze zo moedig gestreden hadden, kregen de hekkensluiters Djayden de Regt, Tycho v.d. Gouw, Ela Ozbekler en Hira Ozbekler een zak met veel lekkers (appel, rozijnen, pinda’s en nog veel meer)

Wie het leukst heeft gewonnen wilt u natuurlijk wel weten.
Wit is aan zet en speelt de met de rode pijl aangegeven zet. Daarna speelde Quishara Nanuru haar winnende zet (de groene pijl). Wit kan nu niet meer zetten en heeft dus verloren.

Een grappige en leerzame winst. Want vanaf nu weet heel Brummen. Als je niet meer kan zetten heb je bij het dammen verloren.
“Quishara nog bedankt voor deze leuke damles”, zei de dammeester, met een knipoog.