De Rietgors schooldamkampioen

Zaterdag 7 december werd het jaarlijkse schooldamtoernooi van de gemeente Brummen georganiseerd door de Brummense damvereniging. Rond half twee werd het toernooi geopend door wethouder Inberg in de grote zaal van Plein 5.

Na de eerste drie rondes kwamen twee teams al naar boven drijven als favoriet voor het winnen van het toernooi. Dit waren De Rietgors met 6 punten en de Expeditie 24/7 met 5 punten. Waarna zij in de 4e ronde het tegen elkaar mochten opnemen. Deze onderlinge ontmoeting werd een echte strijd waarbij de uitslag 4-4 aangaf dat de teams gewaagd aan elkaar waren. Door deze puntendeling wist De Rietgors dat zij de toernooiwinst in eigen handen hielden.

Kampioen de Rietgors

Iets na half vijf toen de balans werd opgemaakt bleek dat De Rietgors al haar resterende wedstrijden had gewonnen en zich schooldamkampioen van de gemeente Brummen mocht noemen. Tweede werd de Expeditie 24/7 en de Vrije school uit Zutphen werd derde. De top drie ontvingen allemaal een mooie beker en een startbewijs voor de halve finale schooldammen van Gelderland. Dit toernooi wordt 11 januari gehouden in Harderwijk.

Ook was er een prijs voor de topscores. Topscorer van het toernooi werd  Niek Ebeltjes van de Vrije school.

Onderstaand de volledige uitslag van het schooldamtoernooi.

 

 

 

 

Uitslagen diversen competitie’s

Resultaten van de Brummense damvereniging.

Sinds begin september zijn de leden van de Brummense damvereniging ook weer actief.

Voor de Bondscompetitie wordt gespeeld in de 1e klasse Oost van de Gelderse Dambond. Hierin wordt gespeeld met een 6-tal. Tot nu toe zijn 4 wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd, thuis tegen DCZ uit Zevenaar, werd met 7-5 gewonnen. Daarna werd in Sinderen gespeeld tegen DSV 1. Deze ploeg spelde vorige seizoen nog in de Gelderse Hoofdklasse en de Brummenaren verloren dan ook ruim met 9-3. De 3e wedstrijd was weer thuis tegen DZW 2 uit Zutphen/Warnsveld en ook deze wedstrijd werd gewonnen. De 4e wedstrijd werd gewonnen in en tegen Winterswijk Na 4 gespeelde wedstrijden zijn dus 6 punten behaald en staat het team op de gedeeld  1e plaats. Door het verlies van een aantal leden zit een kampioenschap er waarschijnlijk niet in, maar een plaats in de sub-top moet haalbaar zijn.

Voor de onderlinge clubcompetitie zijn ook al weer diverse wedstrijden gespeeld aan kop staat Johan Haijtink gevolgd door Gerben te Raa en Gerrit Roeterdink.

Volledige stand

Brummen gedegradeerd

Het damseizoen is al weer een behoorlijk eind gevorderd, en de Brummense dammers zijn uitgespeeld in de Gelderse Hoofdklasse. Deze klasse is eigenlijk te sterk voor de Brummenaren en ze zijn dan ook onderaan geëindigd. Van de 11  wedstrijden werden er 10 verloren en slechts één gewonnen. Er waren “dikke” nederlagen bij, maar ook enkele met minimaal puntenverschil.  De Brummenaren zijn gedegradeerd en spelen volgend seizoen weer in de 1e klasse van oost Gelderland.

Voor de onderlinge clubcompetitie zijn inmiddels een redelijk aantal wedstrijden gespeeld. Maar ook hier doet zich het geringe aantal leden gelden. BDV heeft momenteel nog 12 leden, waarvan enkelen wegens ziekte of werkzaamheden vrij weinig op de clubavond komen.

De stand aan kop van de ranglijst voor het clubkampioenschap is momenteel als volgt : 1e  Johan Haijtink met 32 punten uit 18 wedstrijden.  2is Gerben te Raa met 30 uit 18.  3e  Marten Bruinsma  16  uit  16.       4e  Tom Westhof  14 uit  11.   5e. Gerrit Roeterdink  met  14  uit  14.  6e  Dick Nijman  8  uit  16.   7e  Hans Cijnssen  7  uit  6.  8e  Tom Molenaar  3  uit  8.  9e  Herman Meenink  2  uit 2.   10e.  Ab van Ooijen  1  uit  2.  11e  Danny Dix  0  uit 0.   12e.  Jan Klein Brinke  1 uit  17.

Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom op donderdagavond om 19.45 uur in Brummen, gebouw Plein 5.