Ouderwetse Gezelligheid.

De damjeugd met hun ouders broertjes en zusjes (totaal 54) hebben een prachtige slotavond gehad. De zaal was mooi verlicht, er was gezellige muziek en een uitstekende bediening.
Bij binnenkomst keken de kinderen wat verrast. “Waar zijn de damborden?”. De dammeester legde, dan ook even uit dat op de feestavond niet mocht worden gedamd.

Op deze feestavond werd kennis gemaakt met “Ouderwetse gezelligheid”. Op iedere tafel stonden dan ook spellen uit Grootmoeders tijd. “Mens erger je niet”, ganzenborden, sjoelen en nog veel andere spellen.
Het was dan ook vanaf het begin supergezellig. In groepjes van 4 zijn leuke spellen gespeeld.
En iedereen kreeg lekkere broodjes. Aan alles was gedacht.

Na een paar uur spellen werden de prijzen uitgereikt. De eerste die een prijs kreeg was Johan Haijtink. Hij is voorzitter van de damclub. Hij kreeg de voorzittershamer cadeau.
Daarna kwam het wat serieuzere werk.
Bij het jeugddammen is in 3 groepen gespeeld. (A, B en C)
In de C-groep eindigden Iven Knop, Muhammed Kacan en Lorin Knop op respectievelijk de 1e, 2e en 3e plaats.
In de B-groep is Noah ten Have kampioen geworden.
De kampioen van de club is Daniel ten Have geworden. Dit is het tweede jaar dat hij jeugddamkampioen van de Gemeente Brummen is. De andere spelers worden sterker. “Zal het hem volgend jaar weer lukken?”

De dammeester had nog een verrassing.
Alle jeugdspelers kregen een mooi magnetisch dambord.
Dat was mooi want zo kom iedereen met een prijs naar huis.
Op de foto speelt Iven Knop met Lorin Knop op het nieuwe dambord.

19-5-2024: Regio-cup Laren: Beste dam-prestatie Muhammed Kacan

De regio-cup wordt gespeeld in Gelderland. 19 mei werd gespeeld in Laren.

Bij het dammen worden spelers ingedeeld 6 leeftijds-categorien.
In Laren was de Brummense damvereniging sterk vertegenwoordigd met 6 deelnemers.
Niek Ebeltjes (aspirant), Thijmen van Asperen (aspirant), Daniel ten Have (pupil), Noah ten Have (welp), Rahim Yetsikin (welp) en Muhammed Kacan (welp).

Deze spelers spelen elk in hun eigen leeftijdscategorie.  Hierbij wordt opgemerkt dat de pupillen en aspiranten in 1 groep spelen.
Dit leidt soms tot merkwaardige leeftijdsverschillen. Zie de foto waarin een aspirant tegen een pupil speelt. U ziet zelf wel wie de pupil (Daniel ten Have) is.

De beste Brummenaar in Laren was dit keer Muhammed Kacan. Hij haalde de meeste wedstrijdpunten (6).
Muhammed Kacan is een beginnend speler, die het spel steeds beter gaat begrijpen. Trucjes ziet hij al, en ook zijn strategisch inzicht neemt met de week toe.

In onderstaand voorbeeld zien jullie hoe Muhammed een schijf voorkomt.
Wit speelt de rode zet, zwart moet slaan. En wit slaat er twee terug. Goed gezien Muhammed. Je geeft er 1 en krijgt er 2 terug.

Natuurlijk is het nog een lange weg om kampioen van Brummen te worden, want daar steekt Daniel ten Have (regerend kampioen) wel een stokje voor.

Spanning en sensatie bij het damfeest op de Triangel.

Maandag 22 april was een speciale dag voor groep 5 van de Triangel, want ze deden mee aan een damfeest! Sommige kinderen hadden nog nooit gedamd. Gelukkig weet de dammeester daar wel raad mee. Binnen 5 minuten waren de spelregels uitgelegd. Daarna kon de puzzelwedstrijd beginnen. Daarmee werden nieuwe spelregels, zoals “meerslag gaat voor” en “slaan is verplicht” geoefend.

Dat was allemaal best spannend, maar de dammeester had een leuke verrassing in petto. Iedereen moest gaan staan. De dammeester had een getal opgeschreven en vroeg aan iedereen die dacht of het getal hoger of lager was dan 50 om de hand op te steken. Wie lager koos mocht blijven staan (het getal was 26). Dat ging zo door tot uiteindelijk twee kinderen het goede getal raadden. Na loting tussen deze twee winnaars kreeg Joep Wehrmeijer een magnetisch dambord. Daar was hij erg blij mee.

Daarna is gestreden om het kampioenschap van de groep. Daar kon veel geld mee worden verdiend of verloren. Bij elk potje dammen kreeg de winnaar namelijk duizend euro. In deze voorrondes eindigden drie spelers gelijk met 9000 euro. Donderdag 25 april zijn de finales gespeeld en is Milo Leanza kampioen geworden.

Op de 2 e en 3 e plaats eindigden Duuk de Mik en Tijn Jurrius.
Op de foto’s zien we Joep Wehrmeijer met zijn magnetisch dambord en
Milo Leanza de damkampioen van groep 5